Norrgård i Närpes - ett spännande livsmedelsföretag med rötterna djupt i den Sydösterbottniska jorden.

Norrgård i Närpes, eller Oy Norrgård Börje Ab som det officiellt heter, är både ett gammalt och ett ungt företag. Tradition, kvalitet och gediget kunnande kopplas i företaget med modern teknik och innovativa nya produkter. Grunden lades av Börje Norrgård som startade Ky Börje Norrgård Kb i Dagsmark år 1976 med den första heltäckande potatisproduktionen. Företaget byggdes snabbt upp till ett av de ledande finska företagen inom djupfrysta och torkade potatisprodukter. Sedan har andra ägare tagit över och Börje Norrgård kommit igen med potatisflingor i Närpes.

I dag är Norrgård ett modernt livsmedelsföretag med rationell produktion och högt ställda kvalitetskrav kopplat till ett aktivt miljötänkande. Produktutveckling och marknadsföring har idag framträdande platser i verksamheten och sortimentet har breddats med nya unika produkter.

I dag fungerar potatisflingorna som basen för Norrgårds verksamhet. De värdefulla förutsättningar som en gång fick Börje Norrgård att inleda potatisflingors tillverkning är även idag och i framtiden helt avgörande för Norrgårds framgång.

De bördiga jordarna i Sydösterbotten med sina många potatisodlare och -packerier ger en stark grund för verksamheten, likaså potatispackeriernas medverkan ger företaget mera styrka och säkerhet för framtiden.

Norrgårds potatisflingor har blivit mycket populära över hela Europa och Ryssland och efterfrågan har bekräftats gång efter gång genom den stora exporten till många länder.

Norrgård i Närpes

Norrgårds fabrik och huvudkontor finns i Närpes i Sydösterbotten. Närpes är en ort med ca 10.000 invånare var grönsaksodling är den dominerande industrin inom staden och hela Finland.

Ägare

Norrgård är i dag ett bolag som ägs av ett tiotal potatispackerier.

Marknadsområden

Norrgård är aktiv inom flera olika marknader, bl.a. inom livsmedelsindustrin, bagerier och mellanmålstillverkningen. En stor del av produkterna exporteras till många länder i Europa och Asien.

Produkter

Norrgård har för tillfället ett smalt sortiment men som till största delen tillverkas enligt kundernas önskemål och krav. Trots allt tillverkar vi unika produkter helt utan tillsatsämnen och likaså tillverkar vi ekologiska potatisflingor därtill också Kravmärkta samt Kosher- och Halal produkter. Norrgård satsar starkt på produktutveckling för att kunna erbjuda nya spännande produkter och koncept för dagens och morgondagens användare.